cat-300572_640

Domače živali povedo veliko o svojih lastnikih.

Nekateri ne trpijo mačk, imajo raje psa. Drugi ne prenese psov, nadvse rad pa ima mačke. Nekateri imajo radi papagaje, krokarje, bele miške ali celo orjaške želve.

Pomembno je, da vemo, ali nam je žival, ki jo imamo najraje, prijateljica, sopotnica na samotnih poteh ali le sredstvo za občasna srečanja.

Iz psihologije živali in človeka pa vemo, da obstaja tesna povezava. Pa spoznajmo to podrobneje.

Ljubitelji mačk

Imajo skoraj vedno blede dlesni in precej dolge zobe. Pisava je koničasta, a skladna. Radi imajo poživila, kavo ali čaj. Če se razburijo, zardijo v obraz, obrvi in ušesne mečice pa ostanejo blede. Robu pločnika se najraje izogibajo in se raje držijo zidov. Pijejo počasi in strmijo v prazno.

Ljubitelji psov

Spijo mirno in globoko in skoraj brez sanj. Imajo veliko življenjske energije in hude bolezni premagajo zlahka. Poizkušajo obvladati svoje kretnje ali gibe. Radi se smilijo samim sebi. Radi spijejo alkohol, nagnjeni pa so tudi k otožnosti in melanholiji.

Ljubitelji kanarčkov

Skrivajo nagnjenje do romantike. V stiku s tujci, zlasti z otroki, postanejo precej živčni. Imajo občutljiva prebavila, zato morajo biti zelo skrbni pri izbiri prehrane. Ne zaupajo starejšim ljudem, pa tudi ne zelo mladim, še posebej, če je to povezano s poslom. Težko prenesejo daljše bivanje na soncu.

Ljubitelji kač

Radi bi bili drugačni in bi hoteli imeti v življenju posebno nalogo. Ljubijo sonce, luno pa sovražijo. Na večino ljudi v svojem okolju gledajo zviška, bodisi je to v zvezi s poklicem ali z njihovim značajem. Zelo hitro spoznajo slabosti drugih. Radi tvegajo in se igrajo z nevarnostjo. To zadnje velja tudi za ljubitelje morskih prašičkov ali želv.

Kakšno podobo bi si prevzeli moški, če bi bili žival?

Približno 10 % moških bi bilo rado orel ali ujeda. Nekoliko manj moških bi si nadelo podobo leva, leoparda, tigra ali panterja. Za psa se je odločilo 6,1 % moških. Manj kot 5% se je odločilo za naslednje živali: za opico, medveda, delfina, mačka in konja.

Rezultat med ženskami je bil povsem drugačen.

12% žensk bi bile rade mačke. Lev in druga divjad je dobila 8, 1% glasov. Pes 6,5%, manj kot 5% pa so dobile: slon, konj, orel, ptiči, srna, opis, najmanj pa veverica.

Te ankete so pokazale, da so moški v glavnem optimisti, brezobzirni, dejavni, prilagodljivi in jim manjka občutek varnosti. Pri ženskah pa prevladujeta nežnosti in materinski čut, želijo si zadovoljstva in varnosti.