Play

V tokratni številki podcasta lahko slišite sledeče:

 • zgodovina Raider White tarot kart
 • karte za DA in NE
 • otvoritev “ena karta”

Zgodovina Rider White tarota

Pred izdelavo tega tarota 1909 leta je tarot obstajal v okvirih znanja skritih organizacij in ezoteričnih tekstov. Bilo je kar nekaj ljudi, ki so trdili, da razumejo skrito znanje tarota in pomen starejših slik velike arkane. 1912 je bil izdelan tarot Rider White oziroma takrat še White Smith tarot.
 • to je bil za Whita samo en experiment v smeri tarota, nič drugega
 • Pamela Colman Smith je naredila vse kupaj v petih mesecih
 • za to je dobila zelo slabo plačilo
 • on je bil v Golden Down organizaciji. Pamela je bila tudi član Golden Down-a. Ampak ni bila tako visoko v sistemu in zato ni imela dostopa do vseh informacij. Informacije, ki so bile pomembne zanj, so bile v glavnem za veliko arkano.
 • Pameli ni hotel razkrivati vseh skrivnosti in ji je dajal le ključne besede za vsako karto, ona pa je potem naredila ostalo.
 • Pamela je bila intuitivka, ki je posrkala vse njegove informacije in iz tega potem naredila te slike.
 • že po desetih letih, leta 1922, je ta tarot izpuhtel in se ga sploh ni štelo za pomembnejšega. Šele po smrti Pamele okoli 1960 je tarot, ki ga je narisala, ekstremno pridobil na veljavi.
 • Pamela Colman Smith wiki link
 • Rider White tarot karte wiki

Spomini Whit-a

White je v svojih spominih napisal, da so simbolika vsake karte dejansko skrita vrata, portal, ki posamezniku omogoča polja vizij za okultnimi pomeni karte. Torej simbolika omogoča, da človek vidi bistvo energije, ki je v kartah. Torej omogoča vpogled v tiktakanje življenja vsakega posameznika.
White je takrat gledal predvsem veliko arkano drugih avtorjev, tako so nanj imeli velik vpliv Eliphas Levi, Paul Christian, Papus in Oswald Wirth.
.

Israel Regardie je povedal

Israel Regardie pa je o White povedal: On se na malo arkano razume ravno toliko, kot moje dve prelepi siamski muci. Sumim, da je njegova risarka čudna jasnovidna kreatura, ki z njenimi vizijami veliko bolj vpliva na Whita, kot on z njegovimi navodili vpliva na njo. Zapisano v pismu dne 25.10.1974 (Israel regardie je bil pisatelj in od Crowleya osebni sekretar in tisti, ki je pretipkoval. Njabolj znan je po komentarjih na temo Hermetic order od the Golden Down – red Zlate Zore). Israel Regardie wiki link
.

Aleister Crowley je povedal

Crowley je tudi naredil review White Smith tarot. V njem je med drugim napisal, da priporoča nakup vsem gospodinjam, ki naj veliko arkano vržejo skozi okno, malo arkano pa uporabljajo za igranje Bridga. O Whitu je povedal vse slabo. Ker je bil White v Golden down precej nizko na lestvici, se je Crowley obregnil ob dejstvo, da si upa White malo preveč. Da če ve resnico o tarotu, potem naj jo pove, ne pa da se gre komercijalo  s tarotom.
.

Problematičen prvi natis tarot kart

Prvi natis je bil zelo slab, ohranilo se je še par kosov. Prednji in zadnji del sta odstopala, zato so jih zamenjali s prvim ponatisom, kjer so to napako odpravili.
Tarot karte so lahko odličen vir informacij. Dejansko vam tarot kart ni potrebno uporabljati za vedeževanje in šloganje, le vam to ne paše. Tarot karte lahko uporabite za sto drugih stvari. Pri tarotu gre za odstiranje tančice, odstiranje tistega, kar prikriva vaše življenje in vam omogoča videti bistvo življenja, bistvo dogajanj in bistvo namenov dogodkov na vsakodnevni bazi.

Vedeževanje – Podcast Tarot karte info

Če želite kontaktirati z mano, potem lahko to naredite na sledeče načine:

 • pokličite me na telefonsko številko 0906250. Na tej številki dobite mene in moje kolegice vedeževalke in jasnovidke, ki so še bolje usposobljene kot sam. Saj veste …. snemanje podcastov, snemanje video vsebin, objavljanje na spletnih straneh in ostalo mi na trenutke preusmerja pozornost drugam. Zato mi hrbet krijejo tri čudovite gospe, ki so z glavo in srcem neprestano v napovedovanju prihodnosti. Jaz jim zaupam, lahko jim zaupate tudi vi;
 • imate ideje za podcast? Bi radi slišali kaj vam pomembnega v zvezi s tarot kartami? Pošljite mi mail na vedezevanje.tarot @ gmail.com.

Arhiv podcastov, vključno s trenutnim podcastom za učenje tarota, lahko najdete tukaj – podcast vedeževanje s tarot kartami

Vam je bil podcast o učenju tarota všeč? Potem vas vabim, da naredite sledeče:

Prejemajte podcast za vedeževanje s tarot kartami avtomatično na vaš računalnik, pameten telefon ali tablico:

itunes-subrss-sub

Povežite se s spletno stranjo preko Youtube kanala

—-