Branje iz dlani ali hiromantika je veja fiziognomike, ki je še vedno priljubljena in bi ji težko odrekli veljavo.

Hiromantika skozi zgodovino

Njena zgodovina sega v obdobje 3000 let pred našim štetjem in so jo prvič uporabljali na Kitajskem. Tu je bila hiromantika zelo priljubljena vse do nastopa komunizma. Še vedno je v veljavi v Indiji in na Srednjem vzhodu. Hiromantika je bila zelo razširjena tudi v Grčiji in Rimu, prvi pa jo je omenil Aristotel. V srednjem veku so hiromantiko napadali, češ da omejuje svobodo volje. Njena zgodovina je bila skoraj tako dolga in zapletena kot zgodovina astrologije.

Po izkušnjah se je razvil sistem pravil, ki vedeževalcu z dlani ne dopušča ugibanj in je prav tako natančen kot pravila v astrologiji. Laikom, ki se niso poglobili v hiromantiko, se niti ne sanja, kako zapletena veda je to. Nekateri avtorji priročnikov za vedeževanje iz dlani navajajo vsaj 80 različnih oblik roke, določajo ali je dlan suha ali vlažna, ali je koža mehka ali groba, šele nato se poglabljajo v znamenja na dlani in prstih.

Hiromantika in ljudje

Poznamo nekaj izjemnih hiromantikov, ki so dokazali prepričljive uspehe.

Hiromantika na dlani - ChieroMorda je še vedno najbolj znan hiromantik Cheiro. Njegovo pravo ime je bilo Louis Hamon, rojen je bil na Irskem leta 1858. Bil je popotnik , raziskovalec, vojni dopisnik in pisec scenarijev za filmsko industrijo.Šolal se je v Indiji in postal znan hiromantik. Ena od posledic njegove slave je bila, da so si ljudje natanko zapisovali njegove napovedi. Po neki gledališki predstavi so gledalci ponujali Cheiru dlani skriti za zaveso. Ko je na vrsto prišel Wild , avtor predstave, je vedeževalec dejal, da je leva roka kralja, desna, ki označuje osebni razvoj pa roka kralja, ki je samega sebe obsodil na izgon. Cheiro mu je natančno določil, da se bo to zgodilo okrog 40 leta. V tem letu je bil Wild obsojen na zaporno kazen, nato pa je dejansko živel na tujem.

Cheiro je imel tudi mnoge druge uspehe. Najbolj senzacionalen je morda tisti, ko je napovedal, da bo vojak lord Kitchener umrl na morju, kar ni bilo verjetno, a se je vendarle zgodilo. Umrl je leta 1916 na ladji, ki so jo torpedirali na poti v Rusijo.

Hiromantika danes

Hiromantika je veda, ki ji lahko poenostavljeno rečemo tudi vedeževanje z dlani, je še vedno zelo razširjeno in se zdi še vedno izjemno zanesljivo, ne samo pri odkrivanju značaja, ampak tudi pri napovedovanju življenjskih smernic. O tem je bilo opravljenih tudi nekaj znanstvenih raziskav. Mednje spada tudi raziskava o povezavah med neobičajnimi odtisi dlani in približno štiridesetimi boleznimi, ki je izšla okrog leta 1960.

Hiromantika – branje z dlani v praksi

Preberite kako se bere z dlani, kako se vedežuje iz dlani:

Hiromantika – branje z dlani Uvod

Hiromantika – branje iz dlani Različni tipi rok

Hiromantika – branje iz dlani Dlan in prsti

Hiromantika – branje iz dlani Temperatura dlani

Hiromantika – branje iz dlani Prsti

Hiromantika – branje iz dlani Blazinice

Hiromantika – branje iz dlani Črte na dlani 1

Hiromantika – branje iz dlani Črte na dlani 2

Hiromantika – branje iz dlani Črte na dlani 3

Hiromantika – branje iz dlani Črte na dlani 4