code-19052_640

Tarot, igralne karte, kocke in astrologija so do določene mere povezane s števili in numerologijo.

Skrivnost matematike je že v prejšnjih civilizacijah zanimale številne učenjake. Tako so bile mnoge razprave o povezavi egipčanskih templjev in piramid z numerološkim pomenom teh stavb. Svečeniki so morali dobro poznati matematiko, da so lahko napovedovali poplave Nila, kdaj bodo lahko slovestnosti in so sestavili koledar.

Pitagora je leta 532 pred našim štetjem trdil, da je vse število, da so števila vladarji oblik in idej, bistva bogov in demonov. Grki so si izposodili vero v svetost števil od Babiloncev. Le-ti so določena števila pripisovali določenim bogovom. Sveto babilonsko število je bilo 12960000. Nanašalo se je na mnoga dogajanja v življenju. Na primer: otrok, ki se je rodil 216 ali 270 dan po začetku nosečnosti, je bil zelo srečen, ker sta obe števil deljitelja svetega števila. Mnoga stara ljudstva so imela sveta števila. Ta so bila: 3,4,5,7,70 in 100.

Posebej število tri je bilo mistično število. Predstavlja število 1 (število boga) Število dva je število popolnosti, dvojnosti. Nekateri ljudje verjamejo v srečna ali nesrečna števila. Nekateri imajo število 13 za nesrečno število, saj je bilo tudi na Jezusovi zadnji večerji prisotnih 13 ljudi.

Še vedno mnogi verjamejo v magično moč števil, zlasti iščejo srečo pri hazardiranju.