Mnogi se sprašujete ali kristali, Iching in Tarot res pomenijo sodobne pristope k napovedovanju prihodnosti.

Vsi trije načini napovedovanja prihodnosti izvirajo še iz časov, ko krsčanska vera sploh ni še obstajala in ko so ljudje verjeli v več kot v samo enega boga. Dejstvo pa je, da imajo vsi trije načini napovedovanja prihodnosti eno skupno lastnost. To pa je, da v zadnjih dveh ali treh desetletjih postajajo spet zanimivi za vse tiste, ki jo zanima napovedovanje prihodnosti.

VEDEŽEVANJE S KRISTALI in uporaba KRISTALNE KROGLE

Dolgo je veljalo za neresno tehniko. Vedeževanje s kristali deluje na osredotočenju misli. Postopek je enak, kot če uporabljamo druge pripomočke, kot so čista voda, pološčen kamen ali nož rezila. Uporaba kristalne krogle v zadnjem času ne uživa prav velikega ugleda, čeprav so bile izrečene izredno natančne napovedi, kot so bili umori javnih osebnosti.

Dejstvo je, da se kristalna krogla in tarot karta Smrt najpogosteje uporabljata za filmske prizore, kjer se pojavlja vedeževalec ali pa recimo jasnovidka. To je zelo podobno kot se v vseh filmih, ki se snemajo v Parizu ali, recimo temu v Franciji, pojavlja francoska bageta.

ICHING

Ta tehnika se imenuje tudi KNJIGA SPREMEMB. Izvira iz obdobja 12.stoletja pred našim štetjem. Bistvo vedeževanja je v pretrganih in nepretrganih črtah.iz katerih nastane osem trigramov in 64 heksagramov. Z metanjem paličic, rmanovih stebel ali kovancev nastane vzorec, ki spraševalcu razkrije resnico o okoliščinah. Na Kitajskem poznajo ta sistem že stoletja, na Zahodu pa je zelo uspešno zaživel šele v zadnjem času.

Na Zahodu sta razširila to tehniko dva moža: Richard Wilhelm in C.G. Jung. Slednji je dolgo preizkušal razne možnosti oraklja in bil pogosto presenečen nad povezavo med vprašanje in orakeljskimi odgovori. Wilhelm je trdil, da orakelj vpliva na našo podzavest, zato bodo odgovori povezani tudi z našimi pričakovanji in željami.

TAROT

Tudi Tarot ima vrsto simbolov, ob katerih vedeževalec mnogokrat tudi meditira, kar nakazuje na kompleksnost vedeževanja s Tarot kartami. Govori se, da izvira Tarot iz starodavnih časov Egipta, vendar se tega ne da dokazati. Zanesljivo pa je, da so se prve Tarot karte pojavile v Italiji, razvile pa so se iz igralnih kart. Najstarejši komplet kart je nastal leta 1390.

Predvideva se, da so karte prišle v Evropo iz srednjega vzhoda, morda pa celo nekaj stoletij prej iz Kitajske.Obstaja veliko različnih tarot kart in obstajo nekatere povezave z običajnimi kartami in podobe prikazujejo tudi različne sloje družbe.

Vedeževalec mora zelo natančno poznati pomen posamezne karte, predvsem pa njihove medsebojne povezave. Pri tem mora uporabiti tudi intuicijo.