Branje z dlani – Poznamo več različnih tipov rok

SREDNJA ROKA

To obliko ima večina ljudi. Predstavlja spretnost in moralno moč . Ljudje, ki imajo tako roko, nimajo kakšnih posebnih lastnosti. Vendar lahko črte na dlani pričajo tudi drugače.

VELIKA ROKA

Je roka, ki je izven običajnih sorazmerij. Predstavlja znamenje zaostalosti in nizkega intelekta, včasih pa tudi krutosti. Ne smemo je zamenjati s ŠIROKO DLANJO, ki pomeni moč, pogum in odločnost za vsako ceno. Takšen človek je spreten, vendar s pomanjkljivim sočutjem in brezobzirnostjo.

Branje z dlani – opis dlani

MAJHNO DLAN

lahko prepoznamo. Takšne roke imajo pogosto manekenke, umetniki in glasbeniki. Ozka dlan z dolgimi tankimi prsti, ki se na koncu zožijo, predstavlja ustvarjalnega človeka, ki je pogosto sanjač in včasih tudi nagnjen k lenobi.

OGLATA DLAN

Izdaja praktičen in stvaren značaj. Ljudje z oglatimi dlanmi se ne bojijo fizičnega dela, na primer dela na vrtu ali pri drugih težjih ročnih opravilih. Z lahkoto sprejemajo odločitve. Lahko so tudi trmasti , oklepajo se svojih nazorov in v pretirani skrbi za varnost lahko zamudijo ugodno priložnosti. So disciplinirani . Radi imajo rutinska dela in so finančno uspešni. Radi delajo v pisarnah, vendar potrebujejo tudi svež zrak in podeželje. V bistvu so ustvarjalni, a vedno prizemljeni. Nekatere oglate roke imajo na zunanjem robu nasproti palca izboklino, ki razodeva ustvarjalni značaj. Taki ljudje znajo spretno oblikovati les ali druge naravne materiale. Lahko imajo tudi lep glas.

Branje z dlani – Povezave med dlanmi in prsti

OGLATI PRSTI – OGLATA DLAN

Tak človek ima močno poudarjene lastnosti oglate dlani. Poudarjeni sta trma in vztrajnost pri rutinskem delu. So tudi bolj odločni in jim je disciplina prirojena. Tako roko ima veliko koncertnih pianistov.

ZAOBLJENI IN STOŽČASTI PRSTI – OGLATA DLAN

Taki ljudje imajo večjo prilagodljivost in so manj trmasti. Človek s tako roko je bolj vsestranski in tudi bolj sprejemljiv za tuje vplive. Je manj konvencionalnih nazorov in si ne dela skrbi zaradi malenkosti.

BETIČASTI PRSTI – OGLATA DLAN

Lastnosti oglate dlani so ublažene. Tak človek ni tako trmast, je bolj iznajdljiv, izviren  in živahen. Poudarjene so njegove umske sposobnosti. Ima več energije, ki jo pogosto usmerja v šport in trdo, praktično delo.

INTUITIVNI ALI KONIČASTI PRSTI – OGLATA DLAN

Izražajo nenavadno zanimivo kombinacijo  zelo praktičnega in stvarnega značaja s sanjarskim in  usmerjenim v duhovnost.  Mogoče imate pred seboj pravega jasnovidca, saj sta stvarni in duhovni svet med seboj povezana. To so ljudje, ki se zanimajo za okultne vede, so temeljiti in zmorejo poglobljen študij. Ta kombinacija jim bo koristila tudi na drugih življenjskih področjih, morda tudi v ljubezni. So ustvarjalni na praktičnem področju.

Berite dalje: Branje z dlani 3.del