Hiromantika

ZAOBLJENA ALI STOŽČASTA DLAN

Ljudje s tako dlanjo so inteligentni in se ponavadi hitro učijo. Sovražijo rutinska dela, ljubijo živahno življenje in spremembe. Odlično komunicirajo z drugimi ljudmi. Radi delajo v skupini, ker niso radi sami. Če delajo v javnih občilih ali na delovnih mestih za stike z javnostjo, so zelo uspešni. So dobro prodajalci ali agenti. Pogosto so sicer nepotrpežljivi, vendar so odlični organizatorji, ki hitro ukrepajo. Ponavadi so zelo intuitivni.  Če je ustvarjalna črta izrazita, je tak človek lahko umetnik. Ženske so odlične šivilje, vendar bolj kot na kreiranju modelov, kot na samem šivanju. Po drugi strani so nedosledni, nagnjeni k lenobi, čutnosti in površnosti. Mnoge izmed teh lastnosti , so podobne lastnostim tistih, ki so rojeni v znamenju dvojčkov. Običajno se šteje zaobljena dlan za tipično žensko dlan.

POVEZAVE S PRSTI

OGLATI PRSTI na stožčasti dlani  izdajajo večjo uravnovešenost in praktičnost, kar se odraža v sposobnosti za sklepanje poslov. Komunikativne sposobnosti človeka s stožčasto dlanjo se lepo ujemajo s praktičnostjo oglatih prstov. Tak človek je bolj strpen, temeljit in vztrajen.

ZAOBLJENI ALI STOŽČASTI PRSTI.

Lastnosti ljudi s stožčasto dlanjo so poudarjene. Tak človek mora paziti, da ga površnosti, pomanjkanje vztrajnosti in nemirnost ne pripeljejo na krivo pot. S takimi lastnostmi v službi ne more uspevati. Njegova živahnost, vsestranskost in komunikativnost pa so neprekosljive.

BETIČASTI PRSTI  na zaobljeni dlani kažejo, da je skrajno radoveden duh prevladal nad nepotrpežljivo naravo zaobljene dlani. Če se taki ljudje usmerijo v študij, si zastavijo cilj, za katerega se je vredno boriti. Pazijo naj, da se ne bodo preveč ukvarjali s podrobnostmi. Nevarnost je, da bi postali opravljivi ali zahrbtni.

INTUITIVNI ALI KONIČASTI PRSTI na zaobljeni dlani so znak, da je človek nekoliko večji idealist , kot bi pričakovali. Zna pa združiti navdih z logičnim mišljenjem. Vedno je nekoliko skeptičen. Vse, s čimer se ukvarja, si bo ogledal natančno in preudarno bo prišel do zanimivih sklepov. Taki značaji so izvirni . Svoje teorije znajo podpreti z zdravo logiko, celo če je v njih kaj nestvarnega. V debatah sta združena intuicija in logično mišljenje.