GLAVNE ČRTE IN NAJPOMEMBNEJŠE ČRTE

V najboljših primerih naj bil bile črte na dlani čiste in jasne. Ne bi smele imeti otokov in presledkov. Toda tako bi bilo v življenju tudi malo težav, izzivov in preizkušenj. Teoretično velja, čim čistejše so črte brez dodatnih lis, tem mirnejše in zadovoljno bo naše življenje.

Pri belcih so običajno črte rožnate, pri črncih z rožnatimi dlanmi pa rjave in jasno vidne. Če so črte globoke in tanke, lahko rečemo, da je tak človek odkrit in ustvarjalen. Če so široke, ga je težko zmesti, saj ima slabo razvito sposobnost koncentracije. Ljudje z razcepljenimi črtami, polnimi otokov, si radi delajo skrbi. Pogosto prekinjene črte kažejo na številne spremembe v življenju, saj je tak človek običajno nestrpen. Včasih prekinjene črte kažejo na pomanjkanje rudnin v telesu. Izraziti presledki na črti pomenijo velike spremembe v življenju, ali pa, da je človek takrat pretrpel telesno okvaro.

A. GLAVNA ČRTA

Ta črta je najpomembnejša. Jasna in krepko zarisana glavna črta kaže, da se človek v življenju dobro znajde. Uspešen je v poklicu, ima sposobnost izražanja čustev in uspešen pri doseganju ciljev. Pri desničarji se kažejo te sposobnosti na glavni črti desne roke, čustveno življenje pa na roki. Pri levičarjih je ravno obratno. Tenka glavna črta pomeni neodločnost. Če je prekinjena z otoki ali verigami, je tak človek krotek in šibkega značaja. Pičice na glavni črti so lahko znamenje glavobolov, križci pa kažejo na poškodbe na glavi.

Ravna glavna črta

Izdaja človeka trdnih moralnih lastnosti. Če je vijugasta, je podvržen tujim vplivom. Kratko a razločno glavno črto imajo poslovneži, ki znajo dobro zaslužiti.

Polkrožno upognjena črta

Človek s polkrožno upognjeno glavno črto ima ponavadi bogato domišljijo, ki pa ga lahko pripelje tudi v depresijo. Je pogosto zelo spremenljivega značaja.

Pisateljska rogovila

Kadar se črta na koncu razcepi in je eden od razcepov speljan čez gornjo Marsovo blazinico, ji pravimo pisateljska rogovila. Kaže na nadarjenost za pisanje  in priča o povečani intelektualni sposobnosti. Črtica proti Jupitrovemu prstu kaže na zanimanje za družabno dogajanje. Črtice, ki vodijo od glavne črte navzdol, izdajajo skrbi, tiste, ki vodijo navzgor, pa zanimanje za področje, ki se ga dotikajo. Če je glavna črta zelo tenka, tak človek pri delu nima mere in rad pretirava.

Glavna in ljubezenska črta se na začetku pogosto stikata. To izdaja previden značaj lahko pa tudi govori o tem, da je ta človek preživel mladost v varnem družinskem krogu. Če se črti nekaj časa prekrivata , pomen počasen osebni razvoj.