SRČNA ČRTA  ALI LJUBEZENSKA ČRTA

Ta črta je zelo pomembna, ker obravnava naša čustva,  razpoloženje in naše želje. Iz nje lahko sklepamo tudi o zdravstvenem stanju. Ponavadi se začne med Jupitrovim in Saturnovim prstom. To je črta, ki poteka pod prsti v smeri proti zunanjemu robu dlani.

Čim bližje je prstom, tem bolj logičen in razumski odnos ima človek do svojega čustvenega življenja. Če je nižje na dlani, je tak človek sproščen  pri izražanju svojih čustev. Prvi poskrbi, da pamet vlada srcu, drugi pa bo ravnal po svojem srcu. Če se črta pojavi pod kazalcem, bo tak človek preveč romantičen v ljubezni in zakonu. V čustvenih zadevah bo ranljiv, ker preveč pričakuje od partnerja. Če sega črta skoraj do kazalca, kaže na ljubosumen značaj. Pikčasta, črtasta ljubezenska črta kaže, da človek preveč skrbi za svoje bližnje.

Zelo nejasna, črtkasta ljubezenska črta izdaja spogledljivost. Če se črta začenja po sredincem, na Saturnovi blazinici, tak človek zaničuje nasprotni spol in ima globoko zakoreninjene psihološke težave. Skoraj preveč enostavno bi bilo, če bi imeli vsi strastni ljudje temno rdečo ljubezensko črto, čeprav ponavadi to drži. Če je bleda in široka, pomeni, da se ne zanimajo za ljubezen.

Čista, enojna srčna črta kaže na prijazno in obzirno osebo, ki je izjemno zvesta svojemu partnerju.

Globoka črta kaže strastno naravo in človeka, ki se je notranje boril, kako bo nadziral svoje mesene skušnjave. Razvejana črta pomeni sposobnost izkazovanja naklonjenosti do sveta na splošno. Čim več je teh vej, tem več osebam je tak človek naklonjen. Presledki tudi na ljubezenski črti pomenijo prekinitev razmerja. Če se začenja z rogovilo na Jupitrovi blazinici pod kazalcem, je to dobro znamenje. Izdaja človeka, ki je sposoben doživeti globoko ljubezen, je pošten in se zna navduševati.

Človek z neizrazito ljubezensko črto ne more doživeti globoke ljubezni ali pa ni sposoben izraziti globokih čustev. Ljubezenska črta z začetkom na Saturnovi blazinici izdaja človeka, ki v odnosu z nasprotnim spolom izdaja človeka, ki v odnosu išče le seksualne sprostitev ne s partnerjem ne more doživeti prijateljstva ali iskrenega tovarištva.

Ljudem z ravnimi ljubezenskimi črtami se kaže bolj volja do uspeha v poklicu kot v ljubezni. Tak človek je brezobziren in zanemarja zakonskega partnerja  ali svoje otroke. Tako se oddalji od ljudi, ki ji ima rad. Kadar gre za zdravstvene težave, lahko otoki na ljubezenski črti zlasti pod Jupitrovim in Saturnovim prstom pomenijo težave s sluhom, prav tako jih izdajajo otoki pod prstancem.

Verige na ljubezenski črti kažejo na pomanjkanje kalcija.