medievalKateri sistem kart izbrati? Izbirate lahko med Tarotom, Cigankami, Remi in ostalimi sistemi, za katere pa je značilno, da literature praktično ni.

  • Ciganske karte so človeku prijazne in za začetne uspehe pri osnovnem prerokovanju zelo dobre;
  • Remi karte na tržišču obstajajo v dveh variantah: navadne igralne, ki se uporabljajo za prerokovanje in take, podobne ciganskim po obliki in z označbo remi karte v levem gornjem kotu;
  • Tu imamo še Tarot karte, ki se med sabo razlikujejo v glavnem po slikovnih podobah, barvah, številu kart, tematiki in osnovnem namenu le teh.

Izbira je velika in mnogokrat težavna. Marsikdo se odloči za najtežji sistem Tarot, ne da bi se zavedal energij, simbolov in zahtevnosti dela. To pa zato, ker je v zadnjih letih zaradi sprememb slikovnih oblik male arkane v lažjo slikovno zasnovo, Tarot postal pravi hit v prerokovanju. Pri ljudeh se je celo pojavilo mnenje, da je le Tarot tisti, ki daje pravilne in dovolj natančne odgovore in da so pravi mojstri le vedeževalci iz teh kart. To pa ni res. Vsi sistemi dajejo natančne odgovore, le poglobiti se je potrebno vanje. Za to pa je potrebno malo več znanja kot pa le knjižica z razlago, ki jo dobite poleg kompleta kart.

Katere karte izbrati? Sisteme ste spoznali, sedaj preglejte izbiro. Najenostavnejši način je, da greste v trgovino, kjer karte prodajajo in si jih ogledate. Karte so podobno kot kristali – morajo vas pritegniti. Če med razstavljenimi ne najdete nič zanimivega, povprašajte trgovca za katalog. Tam boste zagotovo našli kaj zase. Kako vemo, da smo izbrali pravilno? Ko zagledamo pravi komplet kart, nam srce začne hitreje biti, pogled se zbistri…in naenkrat nas pritegne energija bližje in bližje, dokler pogleda ne moremo več odmakniti, tako kot ne moremo več zapustiti trgovine prav brez tega kompleta kart. In če prav tistega kompleta, v katerega ste se »zapičili«, trenutno nimajo, potem o njem razmišljate vse do takrat, ko ga boste veselo držali v rokah in se veselili, dobesedno, kot otroci. To je to. To je prava izbira. In še nekaj: Nikoli ne kupujte kompleta kart, ki je bil že odvit iz originalnega celofana. Le tako bo vaša energija prva, ki se bo dotaknila kart.

Ko jih prinesete domov, jih morate odviti iz originalnega zavitka in pričeti z mešanjem. Mešajte in mešajte, dokler se ne utrudite. To je zelo pomembno. Potem sedite in si jih začnite počasi ogledovati. Tu so pomembni vaši občutki. Kaj čutite, kako reagirate ob pogledu na določeno karto? Začetek je začetek. Ne pozabimo: karte so vaše!! Naj si jih ne podaja cela družina in jih občuduje, kako dober ali slab okus imate za izbiro. To ni družinski praznik, to ni družinska zadeva. To je vaša osebna lastnina in karte so vaša dobra izbira. Zaupajte vase. VI ste pravilno izbrali. Karte so vaše in na vas se bodo navezale. Vi in karte mora postati v teh trenutkih zaprti krog. Kart ne posojajte. Z njimi rokujte sami in nihče drug. To je zlato pravilo.

Karte ste kupili, jih prinesli domov in skoraj zagotovo si jih je cela družina ali pa vsaj najboljša prijateljica ali prijatelj ogledal, kljub temu, da je to osebna stvar in je bilo to izrecno prepovedano – nepriporočljivo. Sedaj se morate pripraviti na posvetitev, da se boste z njimi lažje povezali v trenutkih, ko boste prvič poizkušali vedeževati.