cat-55508_640Karte ste kupili, jih prinesli domov in skoraj zagotovo si jih je cela družina ali pa vsaj najboljša prijateljica ali prijatelj ogledal, kljub temu, da je to osebna stvar in je bilo to izrecno prepovedano – nepriporočljivo. Sedaj se morate pripraviti na posvetitev, da se boste z njimi lažje povezali v trenutkih, ko boste prvič poizkušali vedeževati.

Načinov posvetive kart je veliko. V vsaki knjigi o kartah je opisan svoj način in vsak je dober. Namen posvetitve je, da očistite karte energij iz tovarne, kjer so bile izdelane. S tem napravite energijsko povezavo med vami in kartami in tako olajšate intuiciji pot na plano. Na splošno velja, da kdor se ukvarja z Reikijem in ostalimi podobnimi tehnikami, lahko očisti in posveti karte na njim klasičen način. Ostali, ki pa se s tem ne ukvarjate , lahko to storite na več načinov.

  1. Nove karte odvijete, položite na mizo in močno udarite s stisnjeno pestjo po njih. Tako se karte otresejo drobcev energije, ki so jih dobile na poti do nas. Nato jih vzamete v roke in dobro premešate dokler ne začutite, da postajajo mehkejše in da bolj »tečejo« med prsti. Ob mešanju v mislih pošiljajte kartam pozitivne afirmacije. Ta sistem lahko uporabite tudi, ko ste jih že odvili in si jih podrobneje pogledali. Na tak način jim date svojo energijo. Postanejo vaš pripomoček. Če je ta postopek nekomu smešen, naj mu povem, da deluje.
  2. Za ta način potrebujete vodo, zemljo, belo svečo, kadilo in svileno tkanino, kamor boste karte zavili. Postopek izvajajte tam, kjer ste prepričani, da vas nihče ne bo motil. Prižgite svečo in kadilo. Nato vzamite karte in jih razprite v pahljačo. Svojega duhovnega vodnika prosite, da vam pomaga posvetiti karte in da naj bedi nad tem dejanjem. Z njimi pojdite preko prižgane sveče in naglas ali v mislih recite: »Posvečam vas v imenu ognja«. Nakar v njih pihnite in jih posvetite v imenu elementa zraka, čez nje posujte ščepec zemlje in jih posvetite v imenu elementa zemlje. Končno jih poškropite še z vodo in posvetite v imenu elementa vode. Nato jih še ovijte z dimom kadečega se kadila. Sedaj vzemite v eno roko tkanino, v kateri boste karte hranili, z drugo pa prižgano kadilo. Z dimom ovijte tkanino in nato vanjo zavijte karte ter jih odložite v doma napravljeno škatlico iz naravnega materiala. Lahko je to les ali npr.karton.
  3. Zanimiv način posvetitve je tudi sledeči: Karte odvijete, premešate kot v 1.točki in jih nato nosite s sabo neprekinjeno 40 dni. Ponoči jih položite pod vzglavnik. Le tako naj bi, po nekaterih cenjenih knjigah, nastala zelo močna energijska povezava med vami in kartami.

Najbolje je, da si sami izdelate škatlico za hranjenje kart iz lesa ter jo pobarvate v barvo, ki vam je najbolj všeč. Na škatlo lahko potem narišete kake simbole, ki vam kaj pomenijo. Enako velja za tkanino. Barva naj bo tista, ki vam najbolj ustreza. Osebno hranim svoje karte zavite v črno svilo v črni leseni doma narejeni škatlici. Obenem je najbolje, da jih hranite vedno na istem mirnem mestu. Lahko si omislite tudi kak manjši oltar – posvečen prostor, kjer lahko prižgete tudi sveče. Zakaj bi vse to počeli? Zapomnite si, da je potrebna dobra povezava s kartami. Šele nato se sploh lahko pričnemo pogovarjati. Karte so vaš glavni pripomoček in, kot tak, najpomembnejši.