Opis tarot karte, ki sledi, je opis tarot karte Cesarica iz Crowley tarot kompleta kart.

Na karti vidimo Cesarico, ki sedi na prestolu med dvema stebroma, ki ju predstavljata ognjena zublja. Prsi in roke so obrnjene naravnost, glava in boki ter noge pa v njeno levo.

Moški v njej ne vidijo simbola atraktivnosti, ampak sliko ženske, ki je sposobna vedno znova in znova generirati novo življenje.

Na desni strani vidimo ptička, na desni strani pa goloba. Ženska je z glavo obrnjena proti golobu, kar po Crowleyu pomeni, da se ne želi soočiti s svojimi instinkti.

V desni roki drži lotos, kar pomeni moško energijo, z levo roko pa nakazuje imaginarnega otroka. Na obleki vidimo čebele, ki krožijo ob obleki, saj jim cesarica predstavlja čebeljo matico.

Cesarica ne izkazuje svojih čustev. Ne vodijo jo instinkti. Na glavi ima krono in lok, ki pomenita kot simbola, da je cesarica večni generator življenja.

Ob nogah vidimo dva laboda. Eden hrani svoje mladiče, drugi pa je narisan kot alkimistični simbol. Labod je drugače simbol čistosti in nedolžnosti. Luni na levi in na desni predstavljata večni cikel življenje – smrt.

Pomen karte: senzualnost, nežnost, plodnost, naravna energija, ki vedno generira nova življenja, potencial generiranja novih idej, Rast navzven, ljubezen, šarm, kultura, elegantnost, dom, dobro zdravje, nosečnost, poroka, veselica. V negativnem smislu pa simbolizira: brezvoljnost, razsipnost, nezaželjeno nosečnost, nenaklonjenost okolice.