Opis tarot karte, ki sledi, je opis Svečenika iz Crowley tarot kompleta kart.

Svečenika na sliki obkrožajo kača, ptica, bik, štiri prikazni in še mnogo drugega. Pred naštetimi nevarnostmi ga ščiti pentagram, v katerem stoji. Če pogledamo natančneje, vidimo še več pentagramov. Vsak ima svoj pomen.

  • Pentagram smo že omenili. V njem se nahaja svečenik. Namen je zaščita pred vdorom negativnih sil (bik in dva slona);
  • Pentagram je narobe obrnjen. V njem se nahaja ženska, ki je osvetljena. Svečenik mora sprejemati ženski princip, ženski del sebe potem, ko ga je Cesar popolnoma zavrnil (senca na desni strani karte);
  • Pentagram znotraj vseh pentagramov vsebuje novorojenčka, ki simbolizira novo moč;
  • Pentagram za glavo svečenika, ki skupaj s kačo in ptico simbolizira osnovni greh Adama in Eve;

Pomen svečenika, kot osebe na karti, je zaupanje v življenje na osnovi varnosti, ki jo nudi vera. Naprej ga žene iskanje globjega smisla življenja.

V desni roki drži žezlo, ki ima na vrhu tri kroge. Krogi pomenijo združitev preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Preteklost se kaže v ženski, ki je pred njim in predstavlja »Veliko mater«.

Sedanjost predstavlja svečenik sam, prihodnost pa že omenjeni otrok v centralnem pentagramu. Sedanja Ozirisova doba se zaključuje in prihaja zlata doba, ki jo predstavlja otrok.

Zaključek sedanjosti in pričetek prihodnosti nam nakazujejo štiri bitja, ki so samo prazne maske. Nakazujejo staro vero, stare dogme ki so samo še spomin.

Svečenik ima iztegnjena dva prsta, ki predstavljata »hudiča«. Namen je, da se s tem po eni strani prestraši, po drugi strani pa obvaruje ljudi, ki še niso pripravljeni na spoznanje notranjega smisla svojega življenja.

Za svečenikovo glavo vidimo kačo, pribito z 9 žeblji, okno (predstavlja pentagram) in ptico. Kombinacija naštetih simbolov predstavlja osnovni greh Adama in Eve, ptica pa nakazuje ženski del osebnosti karte, osnovna simbolika ptice pa je »Sveti duh«. Ženskost se smatra tudi kot sila, ki življenje da (Eva in ptica) in ga na koncu tudi vzame (Mati Zemlja).

Globja simbolika karte nam torej nakazuje pot od spočetja do rojstva. Mati otroka je ženska na dnu karte. Otrok v pentagramu je simbol človeške zavesti in predstavlja povezavo med preteklostjo in prihodnostjo.

Pomen karte: iskanje globjega smisla, delovanje na dolgi rok, večje samozaupanje, spoznati pravi smisel vsega, nadvladanje materialnega, spoznavanje bistva, čast, učenje, izkrivljanje resnice, lahkovernost, pojavljanje duhov, svečenik – oseba kot duhovni vodja.