world-227747_640

Ena izmed zgodovinskih teorij pravi, da so Tarot karte nastale v času faraonov, ko so z njimi operirali visoki svečeniki. Število kart je bilo 17 in narisane so bile na kamnu ali lesu. Ko so Rimljani zasedli Egipt, so kot posebnost egiptovske kulture prinesli v Rim med drugim tudi Tarot karte. Po propadu Rima sta uporaba in študij Tarota zamrla. Ponovno se pojavi v srednjem veku, ko spet začne pridobivati na ceni in slavi. Vmes pa je več kot tisočletna praznina, ko nihče ne ve, kam je Tarot izginil.

Tudi zgodovina Cigank je zanimiva. Te so se razvijale vzporedno s Tarotom. Iz zibelke človeštva so se med prvim preseljevanjem narodov raznesle po celi Evropi in Aziji. Enotno obliko pa so dobile, ko se je v Evropi razširil papir.Tarot je uporabljala elita, Ciganke pa ljudstvo. Zato tudi na Cigankah ne srečamo simbolizma astrologije in okultnih ved. Že od nekdaj Ciganke za alkimiste niso nič pomenile. Le Tarot je bil tisti, ki je blestel med premožnimi ljudmi in bil deležen vseh možnih korelacij s tedanjim razpoložljivim znanjem.

V današnjih časih poznamo karte predvsem preko vedeževanja po telefonu in vedeževanja na domu. Posel je posel in tudi ta sektor ni ostal nedotaknjen. Zato najdemo med operaterji sektorja vedeževalce in VEDEŽEVALCE.

Sploh ni važno, katere karte uporablja vedeževalec za svoje delo. Ne imet predsodka, ko potegne na mizo Ciganke in tudi ne verjemite vsega, kar vam pove kdo, ki uporablja Tarot karte. Ciganke nekako izgubljajo ugled, saj jih prodajajo v navadni trafiki in so zelo poceni. So pa enako zanesljive kot Tarot karte.