Branje z dlani

ČRTA USODE

Začne se pri vseh ljudeh na istem mestu in se od dlani do dlani razlikuje . Navadno teče od severa proti jugu in je pogosto zelo vijugasta. Začenja se se spodaj pri zapestju, nato pogosto poteka vzporedno z življenjsko črto, po sredini dlani proti njenemu vrhu. Kjer črta prečka črto glave, je ponavadi 20. leto življenja. Če prečka proti sredincu srčno črto, predstavlja to 40.leto.

Ta črta kaže, kako bo usoda vplivala na življenje osebe. Če je kratka, potem bo usoda le kratek čas delovala na njeno življenje. Dolga in globoka črta kaže, da ta oseba ne o imela vpliva na potek svojega življenja in da bo vsak uspeh, ki ga bo doživela, posledica delovanja usode. Zelo tanka črta kaže, da bo morala oseba trdo delati, da bo unovčila svoje talente.

E. APOLONOVA ČRTA ali ČRTA USPEHA

Te črte nimajo vsi ljudje. Taka oseba je sposobna doseči pomemben položaj ali uspeh. Kaže na zanesljiv poklicni uspeh, ki je po izbiri te osebe. Čim bolj čista in ravna je, večji bo uspeh. Trajanje tega vpliva ugotovimo iz njene dolžine. Oseba ima tudi izjemen smisel za umetnost in zna ravnati z ljudmi. Je lahko čudovit vodja ali diplomat.

F. ČRTA INTUICIJE

Če je ta črta čista in poudarjena, pomeni, da ima ta oseba lahko parapsihološke sposobnosti. Tak človek lahko zaupa svojemu instinktu ali intuiciji. Če ima to črto človek, ki ima drobno, umetniško dlan, bo njegova intuitivnost še poudarjena. Oseba sploh ne bo vedela, zakaj sprejema take odločitve in to je tudi človek, ki se uči iz napak ter ne posluša nasvetov. Napak je tudi malo, saj je običajno njegova odločitev prava.

SEKUNDARNE ČRTE

G. VENERINA ČRTA

Včasih na dlani ne najdemo srčne črte.  V tem primeru jo nadomesti Venerina črta. To je znamenje strasti  ali celo pretiranega vdajanja užitkom. Čista, rahlo ukrivljena črta, pomeni, da ta oseba težko obvladuje svoja čustva. Razum vodi njegova viharna natura.

H. SALOMONOV PRSTAN

To polkrožno znamenje je zelo redko. Pojavlja se pri osebah, ki so voditelji, kralji, kraljice, šefi. Označuje modrost in trezno poznavanje napak in kvalitet drugih ljudi.

ČRTA ZVEZE

Te male črtice kažejo, koliko resnih zvez bomo imeli v življenju. Ni nujno, da bi se s to osebo poročili, ampak nakazuje na osebe, s katerimi bi imeli izjemno globoke čustvene zveze.

J. MARSOVE ČRTE

Te črte so vidne na dlani agresivne osebe ali bojevnika. Pogosto tudi kaže na uspešno premagovanje dozdevno nepremagljivih težav.

K. ČRTE POTOVANJ

To so so kratke črte, ki tečejo čez rob dlani. So nekoliko daljše, kot črte zveze. Čim daljše so, tem bolj pomembno ali dolgo bo potovanje. Stalni popotnik  ne bo imel številnih črt, ker postane potovanje njegova stalnost in zato ne vpliva več na dlan.

MERKURJEVA ČRTA ALI ČRTA ZDRAVJA

Ta črta kaže na zdravstveno stanje osebe in se stalno spreminja. Zelo je pomembno, da redno opazujete dlan. Vse črte se stalno spreminjajo, še posebej pomembna in spremenljiva pa je prav črta zdravja. Zverižena črta kaže na slabo delovanje jeter, posebno če je nekoliko rumenkasta. Pretrgana črta opozarja na slabo prebavo. Valovita črta kaže na revmo. Rdeča črta svari pred visokim pritiskom.