book-67049_640

No, pa sem končno le prejel novo knjigo o tarot kartah, priročnik za tarot karte, za katerega sem prav vesel, da ga imam. Veliko med vami si bo sedaj mislilo kje je finta, zakaj o temu pišem.

Naj razložim …..

Priročnik za tarot karte včasih

Včasih sem imel fiksno idejo, da si bom naredil knjižnico, ki bi bila napolnjena s knjigami, ki bodo govorile o tarotu, astrologiji, čakrah, meditaciji, ciganskih kartah, numerologiji in ostalim, kar diši po skrivostnih znanjih. Takrat še ni bilo toliko računalnikov, hitrega interneta, pametnih telefonov ali pa recimo tablic, ki so sedaj tako popularne.

Takrat sem počasi brskal po amazonovi knjižnici ter si kupoval skrbno izbrane knjige, med katerimi so že takrat prevladovale tiste, ki so govorile o tarotu in vedeževalskih tehnikah. Ko se sedaj ozrem po mojih knjigah, jih lahko o tarotu naštejem najmanj dvajset, da o ostalih sploh ne pišem.

Najbolj uživam takrat, ko si lahko v miru skuham kavo in iz knjižne omare vzamem knjigo ter pobrskam kaj na določeno tematiko.

Priročniki za vedeževanje danes

Tehnologija gre naprej in kmalu sem si nabavil Kindla. To je zelo priročna napravica, s katero lahko berete elektronske knjige. Res odlična zadeva. Ko se tako pogovarjam s kom, mi vsak zatrjuje, da ni boljšega od tega, da v roke vzameš knjigo, jo povohaš in pričneš brati. Se strinjam. Ko pa si želiš knjige, brez katerih ne moreš, nositi s sabo, kaj kmalu ugotoviš, da je to precej zahtevna naloga. Takrat si omisliš Kindle.

Prednosti Kindla so finančne narave in praktične narave. O praktični plati sem pravkar napisal zakaj Kindle DA. Finančna plat pa je prav tako zanimiva. Če me knjiga v papirnati obliki z vsemi stroški vred stane recimo 30 EUR, me Kindle različica stane 15 do 17 EUR.

Evo … sedaj štejem knjige, ki sem jih kupil preko Kindla …. 42 knjig 🙂 Nekdo gre na pivo, nekdo drugi si kupi kos oblačila, jaz pa knjigo.

Priročnikov za vedeževanje je na Amazonu zelo veliko. Če se omejim samo na vedeževanje iz tarot kart, je zadetkov na iskalniku v tem trenutku 12.592, takih uporabnih pa preko 200. Je potrebno kupiti vse, da bi se naučili tarota? Sploh ne.

Moja nova knjiga o tarotu je v papirnati obliki

Ko sem tako brskal po Amazonovi kindle knjigarni, sem nehote vedno znova spregledal enega izmed priročnikov, ki še vedno manjkajo v moji zbirki. Zakaj spregledal? Ker sem ugotovil, da ga v Kindle različici sploh ni, ne obstaja.

Tako sem bil prisiljen narediti naročilo za papirnato obliko in pošiljka je končno prišla. Tako kot v starih časih sem s hrepenenjem čakal kdaj se me bo pošta usmilila ter mi končno dostavila mojo knjigo.

Na Kindlu je to drugače. Brskaš brskaš brskaš, najdeš, potegneš vzorec, knjiga ti je všeč, klik in že se pretoči na domačo napravico. In kar ni zanemarljivo … najmanj 9 funtov manj me pride, ker poštnine ni.

In če se vrnem na prvotno željo, da bi si doma omislil največjo knjižnico z znanji vedeževanja s tarot kartami in ostalimi tehnikami vedeževanja, sem ugotovil, da enostavno ne bo šlo.

Konec koncev to ni več pomembno. Življenje se neprestano razvija in s tem spreminja in temu sledijo tudi moje želje in načrti.

Eden izmed teh načrtov je tudi spletna stran, na kateri se nahajate.