ŽIVLJENJSKA ČRTA

Ta črta govori o zdravju osebe v različnih življenjskih obdobjih. Pokaže srečne in nesrečne trenutke v življenju  in po nekaterih naukih tudi dolžino človekovega življenja. Toda kratka življenjska črta ne pomeni kratkega življenja, čeprav to pogosto sklepajo. Mnogi ljudje, ki so umrli v prometnih nesrečah, so umrli v prometnih nesrečah, tudi ljudje, ki so imeli kratko črto pa so dočakali preko devetdeset let.

Na splošno velja, da čim daljša bo črta, tem daljše bo življenje. Običajno pa kaže na splošno življenjsko silo in naravno moč osebe. Govori o odnosu do življenja na sploh.  Čim bolj čista in razločna je črta, tem močnejša je ta oseba. Ponavadi je življenjska črta tanka in globoka. Ima čim manj presledkov, lis in črtic na njej. Presledki lahko pomenijo bolezni. Ko se črta prikaže, pomeni, da je človek ozdravel.

Če življenjsko črto sestavljajo mnoge krajše črtice, lahko pričakujemo slabo zdravje. Otoki ali verige na začetku črte kažejo na slabo telesno odpornost  v  mladosti. Ko otoki in verige izginejo, so bolezni otroških let izginile. Če se črtice po presledku prekrivajo, pomeni to spremembe v načinu življenja. Če se prekriva na zunanji strani, pomeni spremembe na boljše, če se prekrivajo na notranji strani pa na slabše. Če se pri tanki življenjski črti na koncu razcepi tanka črta, ki se združi s črto usode, to pomeni razburljivo in drastično spremembo v življenju. Življenjska črta, ki je na koncu tanjša, lahko pomeni slabo zdravje na stara leta.

Vse črte, ki se odcepijo od življenjske črte, kažejo se kot črte napora, pa govorijo o tem, da si je človek pridobil večjo oblast in zaslužil denar oziroma dosegel materialni uspeh.

Če črte ni, je znak, da je oseba hudo bolna. Smrti ne moremo razbrati le iz te črte, ampak moramo upoštevati tudi vse ostale črte, ki so v odnosu do nje.

B. ČRTA GLAVE

Če je ta črta dolga in izrazita brez prelomov ali drugih nepravilnosti,  govori o osebi, ki ima zdravo presojo in jasen razum. Tak človek je dosleden in obziren do drugih.

Če se črta lomi, taki osebi primanjkuje koncentracije ali težko razume tehnične principe. Pogosto jo lahko boli glava. Je tudi znamenje neprilagodljivosti.