Že od nekdaj so ljudje skrivnostno zrli v prihodnost, saj so se najbolj bali, kaj jim bodo prinesli nepredvidljivi časi. Tako so uporabljali vedeževanje in prerokovanje za pomoč in usmeritve.

Čeprav je o dejanskih začetkih le malo materialnih dokazov, se pravzaprav ne moremo zmotiti, če te nadnaravne darove pripišemo posameznikom, ki so imeli posebej razvito intuicijo. Do nje so lahko prišli z osebnim darom ali s pomočjo substanc, ki so vplivale na njihovo podzavest. Že najstarejša ljudstva so poznala razne halucinogene gobe ali rastline, ki so svečeniku pomagale do stika z umrlimi predniki ali drugimi božanstvi. Poznali so prav posebne obrede, plese, molitve, besede, ki so jih uporabljali sami ali v okviru skupnosti.

Tudi dandanes gresta vedeževanje ter prerokovanje z roko v roki z intuicijskimi zaznavami. Dejansko ne gre drugače. Nekaj zanimivosti si lahko preberete v angleškem jeziku na povezavi za vedeževanje na Wikipediji.

Preden pa začnemo, naj vas povabim k poslušanju podcasta o prerokovanju s tarot kartami. Lahko pa me za prerokovanje in vedeževanje s tarot kartami tudi kontaktirate in vprašate kar vas zanima. Torej nudim vam sms vedeževanje in vedeževanje po telefonu.

Ampak gremo od začetka …

Prerokovanje – prvi dokazi

Vedeževanje, zgodovina, prerokovanjePrvi dokazi o obstoju vedeževanja obstajajo na jamskih risbah, ki so jih odkrili v Franciji. Pogosto so bile te molitve ali prerokbe tudi uslišane in celo uresničene. Skozi zgodovinski razvoj so se naučili enostavnejših ali bolj zapletenih tehnik, pri čemer so največkrat uporabljali naravne pripomočke, kot so kosti, drobovina živali ali drugi predmeti. Običajno so svečeniki vzbujali tudi veliko spoštovanje, ker so poznali tudi razne skrivnostne modrosti, kot so zdravilstvo, zaupali so v naravne procese, gibanje planetov.

Ljudje so zelo spoštovali njihove ugotovitve in tudi, če so napovedali slabe novice, so to storili na ta način, da so bili ljudje pripravljeni in so jih sprejeli kot nekaj pozitivnega.

Če bi danes razmišljali o staodavnih civilizacijah, se ne moremo načuditi, kaj vse so vedeli. Z veliko natančnostjo so opredelili gibanje vesolja in kar z nelagodjem pričakujemo usodno leto 2012, ki so ga Maji napovedali kot konec njihovega koledarja.

Od kje jim vse to znanje za prerokovanje?

Ali so morda pozabljene civilizacije nastale s pomočjo vesoljnih bitij, ki so se pred mnogimi leti naselile na tem planetu? So morda nagonsko, intuitivno vedeli, kaj je za njihovo življenje najbolj pomembno?

Mnoge informacije in pripomočki, ki so jih uporabljali faraonovi svečeniki v starem Egiptu (pa naj to imenujete vedeževanje, preokovanje ali divinacija), še vedno veljajo za današnji čas. Spomnimo se na razna nihala in bajalice, kot so nihalo IZIS, KARNAK, iz njihovih oblik so narejena sodobna nihala, ki delujejo s presenetljivo natančnostjo.

Njihovi zaščitni simboli prinašajo ljudem zaupanje, zato so še vedno prisotni v modernem času.

Kdo ne pozna atlantidskega prstana ali ploščice, ki nas morda resnično varuje in vodi skozi nemirne čase.

V starih časih so bili postopki za prerokovanje zelo zapleteni

V času rimske, grške in egipčanske civilizacije so bili postopki za vedeževanje zelo zapleteni, saj so Grki povzeli staro babilonsko astrologijo, ki so jo uporabljali tudi v Rimskem imperiju.

preročišče DelphiV stari Grčiji so veliko vlogo namenili prav preročiščem, eno od najbolj znanih je bilo DELFSKO SVETIŠČE. Celo vladarji so verjeli v zapletene napovedi PITIJE, ki je sedala na trinožniku nad omamno soparo. V transu izrečene besede so imele mnogokrat dvoumen pomen in so jih lahko priredili po svoje, vendar so se pogosto izkazale za presenetljivo resnične. Tudi v starem Rimu so imele svečenice vedno primerno mesto v vladajočih krogih.

Tudi v času prebujanja krščanstva , še pred rojstvom Jezusa Kristusa, so bili mnogi preroki, ki so še danes prisotni v vsakdanjem krščanskem življenju. Na teh pričevanjih je nastala Stara Zaveza, pa tudi sam Jezus Kristus se je dobro zavedal svojega nadnaravnega bistva in izvora. Zelo dobro je vedel, da mu je namenjeno kratko življenje in težka smrt, zato je zelo trpel, vendar svoje prihodnosti ni mogel spremeniti. Postavil je temelje novemu čkoveškemu redu, krščanstvu, ki vpodbuja ljubezen, vero, najlepše človeške vrednote.

V času rimskega imperija in grške civilizacije se pojavijo tudi prvi horoskopi 200 let pred našm štetjem. V Babiloniji so vedeževali že veliko prej to je v 18.-16-stoletju pred našim štetjem. Sem segajo tudi začetki astrologije, saj so prav tam izdelali zodiakalni krog, kakršnega poznamo še danes. V 8.stoletju pred našim štetjem je nastala prva astrološka knjiga v Babilonu, ki so ji bili naklonjeni mnogi antični pisci Tudi rimsko cesarsvo je imelo svoje astrologe, ki so imeli veliko vlogo v Rimskem imperiju.

Krčanstvo je v kasnejšem obdobju pomenilo velik udarec za vse, ki so se ukvarjali z vedeževanjem in prerokovanjem.

pogrom nad prerokovanjem in vedeževanjemPrav v imenu te vere pa je bilo storjeno tudi veliko gorja in zlorab. Mnogo ljudi je umrlo v začetkih krščanstva ko so jo s krvamimi poboji zatirali v Rimskem cesarstvu. V imenu krščanske vere so zatirali krvniki drugače misleča ljudstva, kot so bili križarski pohodi. Sveta inkvizicija je kruto preganjala tako imenovne čarovnice. Tudi prve karte, ki so se pojavile v 14.stoletju so veljale za hudičevo delo.

Kljub vsemu se je strujam za vedeževanje, ki bi jih lahko s skupnim imenom rekli struje vedeževanja – napovedovanja prihodnosti, uspelo rešiti iz primeža krščanske vere. Obenem pa krščanska vera ni uspela preprečiti napovedi nekaterih znanih prerokov, ki še danes burijo našo domišljijo in ugibanja.

jasnovidec NostradamusFrancoski videc Nostradamus je bil rojen v letu 1503 v Franciji in je bil najprej izbran za zdravnika. Študiral je astrologijo in objavil prerokbe v verzih v štirivrstičnih kiticah in je trdil, da se bodo uresničile v naslednjih stoletjih. Je to, kar je on delal, dejansko vedeževanje?

Bil je astrolog in vedež na dvoru kralja Henrika II, še posebej je zaslovel, ko je napovedal njegovo smrt. Mnogo napovedi se je uresničilo, marsikateri njegov verz pa je tako zapleten, da lahko veljajo različne razlage. Kako je pisal svoje napovedi, ne moremo natančno vedeti, prav gotovo je izhajal tudi iz astrologije, predvsem pa iz svoje jasnovidnosti.

prerok John DeeDrugi znan prerok je bil Dr. John Dee, kije živel v obdobju od 1527 do 1608. Bil je astrolog, ki je veliko koristil kraljici Elizabeti. Bil je zemljepisec in je zgradil eno največjih evropskih knjižnic. Prepričan je bil, da lahko človek s svojim šestim čutom doseže pot do velikega znanja.

Študiral je tudi Kabalo. Kabala je stara židovska magična teorija, ki je povezana z alkimijo. Med pomembnejšimi posamezniki, ki so študirali Kabalo, je bil tudi Paracelsius, ki je raziskoval sanje in napovedovanje prihodnosti s čudežno močjo domipilje. Dr,Dee je uporabljal znanje vedeževanja s tako imenovami čudežnim ogledalom pa tudi kristale, s katerimi je skušal priti v stik z Angelom svetlobe Urielom in drugimi duhovnimi bitji.

V dobi racionalizma , to je v 17.stoletju je astrologija nekoliko zamrla. Obstajala je raziskava na podlagi rojstnih datumov in študija, ki nakazuje povezavo med vzpenjajočim planetom v trenutku rojstva, ter izbiro poklica.

Vedeževanje in prerokovanje v moderni dobi

Morda vam prerokovanje ali vedeževanje sploh nista všeč. Tudi dobro. Prvi znaki vedeževanja in prerokovanja segajo v sam začetek obstoja človeške rase in še mnogo nazaj, ko so civilizacije, ki jih ni več, uporabljale vedeževanje za napovedovanje prihodnosti. Seveda se je za to uporabljalo drugačna izraza, kot sta jasnovidnost, divinacija.

V dandanašnjem času je zelo na udaru vedeževanje po telefonu. Sistem vedeževanja po telefonu se je razvil v časih, ko je telefon postal glavno telekomunikacijsko sredstvo. Da bi bilo vse narejeno tako, da lahko posameznik brez obremenjevanja s plačilom izvedel svojo prihodnost, se je razvil sistem vedeževanje po telefonu 090. Mnogi izkoristijo dobre lastnosti sistema vedeževanje po telefonu ter tako sprašujejo tisto, kar jih zanima, hitro in kvalitetno. No, o kvaliteti bomo še pisali. Vedeževanje po telefonu je dobro preštudirati … torek koga poklicati za vedeževanje po telefonu, kako poklicati in kdaj.

Dodajam še, da se je v zadnjih časih v Sloveniji razvil tudi sistem vedeževanja preko sms-ov. To je tudi ena taka zelo prijetna in prijazna obilka prerokovanja. Tako lahko tudi mene tako pokličete po telefonu za telefonsko vedeževanje ali pa mi pošljete vprašanje za vedeževanje preko sms.

Tako … sedaj veste.