cards-316501_640

Igralne karte – remi karte se uporabljajo tudi za vedeževanje.

Ljudje vedežujejo iz igralnih kart odkar karte obstajajo.

Nekateri načini za vedeževanje z remi kartami so zelo zapleteni, drugi čisto preprosti. Najprej naj vam predstavljamo zgodovino sodobnih igralnih kart.

Remi karte za vedeževanje so se razvile iz Tarot kart, ki so nastale v Italiji v 11. stoletju.

Sedanji komplet Tarot kart ima 78 kart, sedanji komplet igralnih kart pa ima 52 kart.

Komplet igralnih kart  je poln simbolike.

  • Predstavlja število tednov v letu.
  • Štiri barve predstavljajo število tednov v mesecu, številu letnih časov in štirim elementom: vodi, ognju, zemlji in zraku.
  • Če pripišemo fantom 11 točk, kraljicam dvanajst, kralju trinajst točk in seštejemo vrednost vseh dvainpetdesetih kart dobimo seštevek 364 in dodamo število jokerja-1, tako dobimo število dni v letu.
  • Polovica kompleta igralnih kart je rdeče in polovica črne barve.
  • Vsaka karta iz sistema remi karte ima splošen pomen.

Seveda se remi karte ne uporabljajo samo za vedeževanje ampak tudi za igranje pokra, igranje remija in za igranje ostalih iger s kartami. Ampak tukaj dajemo pomen predvsem v smislu uporabe remi kart za vedeževanje.

Remi karte in vedeževanje

Zelo malo spletnih strani omenja remi karte za vedeževanje. Največkrat se za vedeževanje omenjajo tarot karte, ciganske karte in Lenormand karte. Zakaj ne tudi remi karte? Iz preprostega razloga. Na remi kartah ni slikic, ni narisanih figur, ni načina, da bi človek lahko zlahka memoriziral posamezne remi karte, še posebej če jih primerjamo s cigankami ali tarotom.

Zato tudi ni mogoče uporabljati intuicije, kot jo lahko zlahka uporabljamo pri ostalih sistemih kart za vedeževanje.

Temu primerno uporabljajo remi karte za vedeževanje predvsem ljudje, ki so dobesedno zaljubljeni v te karte.

Obstaja tudi mešanica remi kart in ciganskih kart. Imenujejo se “Le carte della fortuna”. Na njih lahko najdemo oboje figure, tako slike iz ciganskih kart, kot tudi znake in remi kart. To so odlične karte za vedeževanje in zelo primerna mešanica obeh sistemov.

In kot pravi znan vedeževalec: “Za vedeževanje je najbolje imeti vse možne vrste kart. Ko pride oseba k meni na vedeževanje, na seanso, vzamem v roke tiste karte, ki so mi v tistem trenutku najbližj Ja, vedeževanje s kartami je čudovita zadeva.”